Menu Sluiten

Automatiseringen


Automatiseringen

Informatie over automatiseringen.

De voordelen van automatisering in productielijnen en in machines voor de voedingsindustrie.

Robotica zullen uiteindelijk, naarmate de technologie geavanceerder wordt, kwaliteitsproblemen tijdens de fabricage kunnen compenseren. Een robot zou bijvoorbeeld de kracht kunnen aanpassen die wordt gebruikt om twee onderdelen te assembleren op basis van hun dimensionale verschillen.

Gegevens die door deze robots worden verzameld, kunnen worden gebruikt om inzicht te krijgen in onderliggende kwaliteitsfactoren, zoals voortijdige productdefecten in het veld. Op die manier kunnen productieprocessen worden verbeterd om kwaliteitsproblemen vroeg in de productiecyclus op te sporen en aan te pakken.

Deze technologie kan zowel kleine als grote bedrijven in de voedingsindustrie helpen meer producten te maken en tegelijk de productie nadrukkelijk verhogen.

Het automatiseren van een productielijn kan kostbaar zijn, maar het is de moeite waard.

Een veelvoorkomend geval van het bouwen van een geautomatiseerde assemblagelijn voor een enkele productlijn is bijvoorbeeld het verchromen van kleine injectoronderdelen.

Door controles toe te passen op een vroeger manueel proces, kon men de kosten voor de bouw van een automatiseringssysteem drukken. Deze processen kunnen een dramatisch effect hebben op de kwaliteit van het eindproduct. Het is ook van essentieel belang om de arbeidskosten in aanmerking te nemen bij het automatiseren van een productielijn.

Een ander voordeel van geautomatiseerde processen in de voedingsindustrie is dat werknemers niet langer repetitieve taken hoeven uit te voeren.

Naast een vermindering van hun werklast verbetert automatisering ook het moreel van het personeel.

Werknemers die niet volledig worden benut, zijn niet in staat om de beste klantervaring te leveren. Automatisering is een slimme manier om de tevredenheid van werknemers te verhogen en positieve bedrijfsresultaten te behalen. Bovendien vermindert automatisering het aantal fouten in een bedrijf.

Een andere vorm van automatisering is flexibel.

 Dit type automatisering is ontworpen om te reageren op veranderingen in de productiebehoeften. Het omvat menselijke en geautomatiseerde machines die meerdere soorten producten tegelijk kunnen produceren. De productiesystemen worden ontworpen om aan de behoeften van een bedrijf te voldoen.

De flexibiliteit van dergelijke systemen maakt ze een haalbare optie voor bedrijven met batchprocessen of kleine tot middelgrote productieseries.

Het stelt bedrijven ook in staat hun productiviteit te verhogen. Het is echter belangrijk in gedachten te houden dat flexibele automatiseringssystemen niet geschikt zijn voor elk productiesysteem.

Info over automatiseringen

Het terrein van Automatiseringen

Bij de keuze van een vorm van automatisering moeten bedrijven duidelijk aangeven welk probleem zij willen oplossen.

Bovendien moet automatisering worden gekoppeld aan een bedrijfsstrategie en een duidelijk rendement op investering opleveren. Grotere bedrijven moeten ervoor waken hun automatiseringsinvesteringen niet te hoog te specificeren.

 De keuze van het juiste automatiseringsniveau is van cruciaal belang om de voordelen te maximaliseren en de kosten van het project te minimaliseren.

Het is van cruciaal belang inzicht te hebben in de complexiteit van de processen van de organisatie, zodat de automatisering kan worden afgestemd op het bereiken van de doelstellingen.

Vaste en programmeerbare automatisering zijn twee verschillende soorten automatisering.

Vaste automatisering vereist een vaste set configuraties voor de verschillende processen, terwijl programmeerbare automatisering u in staat stelt de configuratie en werking van elk product aan te passen.

Hoewel beide soorten automatisering in bepaalde situaties nuttig kunnen zijn, is de eerste meer geschikt voor bedrijven die producten in batchhoeveelheden produceren. Dit type automatisering vergt een hoge investering voor apparatuur voor algemeen gebruik.

Bijgevolg kunnen de kosten van dit type automatisering mettertijd alleen maar oplopen.

Meer info over automatiseringen nu op www.betecnv.be.

Tags

Aanbod Automatiseringen | Automatiseringen Antwerpen | Automatiseringen Belgie | Automatiseringen Provincie Antwerpen | Automatiseringen | Blog Over Automatiseringen | Engineering Automatiseringen |