Menu Sluiten

Transportbanden


Transportbanden

Informatie over transportbanden.

Soorten transportbanden en hun gebruik in productielijnen

Een transportband is een soort bewegend platform. Deze uitrusting verplaatst materialen in een rechte lijn, horizontaal of verticaal. Bepaalde soorten transportbanden zijn uitgerust met radiusstukken of hoeken om onregelmatige vormen of afmetingen te kunnen hanteren.

Transportbanden kunnen als een enkel stuk of in groepen worden gebruikt, en kunnen parallel of na elkaar werken.

Zij kunnen ook worden gebruikt om te integreren met andere apparatuur in een productieproces. Hieronder vindt u enkele veel voorkomende toepassingen van transportbanden.

Transportbanden zijn nuttig in de industrie. In industriele processen worden transportbanden gebruikt om bulkmaterialen, onderdelen of passagiers te verplaatsen. In andere gevallen worden ze gebruikt in consumententoepassingen, zoals supermarkten, waar artikelen aan klanten worden geleverd.

Er zijn veel verschillende soorten transportbanden, van eenvoudige transportbanden die voorwerpen op en neer langs een lijn verplaatsen tot complexe geintegreerde systemen die producten kilometers ver verplaatsen. Deze systemen zijn meestal gemaakt van metaal en kunnen worden aangedreven door de zwaartekracht, een elektromotor, of handbediend of aangedreven door handenarbeid.

Spiraal en walking beam transportbanden zijn de twee meest voorkomende soorten rollenbanen. Zij heffen en laten materiaalladingen zakken door een spiraalvormige spiraal te draaien. Een spiraaltransporteur maakt gebruik van een schroef om korrelige of vloeibare materialen te verplaatsen.

De rotatiesnelheid van de vijzel bepaalt de snelheid van de materiaaloverdracht.

Spiraaltransporteurs zijn het meest geschikt voor industrieen met een hoge verwerkingscapaciteit en een hoog productniveau. Zij beschikken ook over een grote verscheidenheid aan functies, waaronder meerdere niveaus en meerdere snelheden.

Bandtransporteurs zijn verkrijgbaar in diverse maten en soorten, ze varieren van voetlange eenheden voor verpakkingslijnen tot kilometerslange systemen voor mijnbouw. Ze kunnen met de hand worden aangedreven of worden aangedreven en hebben verschillende laadvermogens.

Deze transportbanden zijn meestal gemaakt van staal, metaal of kunststof.

Ze zijn vaak uitgerust met frequentieregelaars voor snelheidsregeling. In het algemeen worden bandtransporteurs aangedreven door AC of DC motoren.

Ze kunnen ook gebruik maken van reductietandwielen, kettingen of tandwielen om de efficientie te verhogen en de levensduur te verlengen.

Info over transportbanden

Het domein van Transportbanden

In de huidige geautomatiseerde productieomgeving zijn transportbanden een integraal onderdeel van het gehele productieproces.

Zij vormen de verbindende brug tussen de componenten op de fabrieksvloer.

Dit betekent dat transportbanden een essentieel onderdeel zijn van elke slimme fabriek. Ze zijn een integraal onderdeel van industrie en moeten continu in werking zijn om knelpunten te voorkomen en de productiviteit te verhogen.

Naast snelheid zijn transportbanden essentieel om de veiligheid en het volgen tijdens de productie te waarborgen, en vertrouwen ze op de overdracht van gegevens tussen de verschillende elementen van een assemblagelijn.

Een ander type transportband is het pneumatisch of vacuumsysteem.

Dit systeem maakt gebruik van luchtdruk of vacuum om materialen van een laadpunt naar meerdere lospunten te verplaatsen.

Dit type transportband is nuttig voor het transport van zowel vrij stromende als zware materialen.

Bovendien heeft dit systeem het inherente voordeel dat het gemakkelijk te reinigen is en veelzijdig genoeg is om in verschillende omgevingen te werken. Het kan ook horizontaal worden gebruikt.

Meer info over transportbanden nu op www.betecnv.be.

Tags

Aanbeveling Transportbanden | Aanbod Transportbanden | Diensten Transportbanden | Engineering Transportbanden | Engineeringspartner Transportbanden | Handelaars Transportbanden | Informatie Transportband |